۲۳ مرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۲۹

مقام معظم رهبري در ديدار رؤساي دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي:

نقشه جامع علمي مهم‌ترين نياز كشور است/ افزايش قدرت تحليل و فهم سياسي دانشجويان ضروري است

نقشه جامع علمي مهم‌ترين نياز كشور است/ افزايش قدرت تحليل و فهم سياسي دانشجويان ضروري است

رهبر معظم انقلاب تأكيد كردند: نقشه جامع علمي مهمترين نياز كشور است كه بايد با ترسيم آن و بر اساس زمان‌بندي و با راهبردي مشخص، به سطوح بالاي دانش روز و جهش علمي دست يابيم.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، روز دوشنبه در ديدار رؤساي دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالي و مراكز تحقيقاتي سراسر كشور، لزوم تبديل علم‌گرايي و علم‌محوري را به گفتمان مسلط جامعه در همه بخش‌ها يادآور شدند و با اشاره به هدف سند چشم‌انداز بيست ساله كشور براي رسيدن به رتبه اول علمي منطقه تأكيد كردند: نقشه جامع علمي مهمترين نياز كشور است كه بايد با ترسيم آن و بر اساس زمان‌بندي و با راهبردي مشخص، به سطوح بالاي دانش روز و جهش علمي دست يابيم.

ايشان با اشاره به استعداد انساني بالا در كشور، جمعيت بالاي دانشجويي، تجربه‌هاي موفق علمي، استادان مجرب و ورود به برخي از حوزه‌ هاي علوم پيشرفته و جديد، عامل اساسي را در تحقق نهضت توليد علم، توجه جدي به علوم پايه و نظريه‌ پردازي علمي دانستند و افزودند: بايد ضمن كاربردي كردن علوم و در نظر گرفتن نيازها، جهت‌ گيري علمي مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي به سوي روياندن علم و توليد آن در كشور باشد.

رهبر انقلاب اسلامي، رشد علمي كشور را يك فرآيند دانستند و خاطر نشان كردند: بر اين اساس بايد زمينه رشد علمي از ابتدايي ‌ترين مراحل آموزش فراهم شود و اين زمينه‌سازي تا پس از مقاطع عالي دانشگاهي ادامه يابد.

ايشان، دولت، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجامع تصميم ‌گير و تصميم‌ ساز را مسوول ترسيم فرآيند رشد علمي در كشور برشمردند و تأكيد كردند: بايد ميزان بودجه‌اي كه در برنامه‌ چهارم توسعه از توليد ناخالص ملي براي تحقيقات در نظر گرفته شده است، تامين شود، زيرا در غير اين صورت، امكان رشد علمي به وجود نمي‌آيد.

حضرت آيت ‌الله خامنه‌اي، با تاكيد بر لزوم اهتمام بيش از پيش به پارك‌هاي علم و فن‌آوري در كشور و همچنين ناديده گرفته نشدن رشد كمي مراكز علمي و دانشگاه‌ها به دليل توجه به رشد كيفي، افزودند: نگاه متوازن به رشته‌هاي علمي دانشگاه‌ها يكي از ضروريات مراكز دانشگاهي است كه تحقق اين امر نيز منوط به ترسيم نقشه‌ جامع علمي كشور است.

ايشان تاسيس بنياد نخبگان را يكي از عوامل اساسي براي دلگرمي محققان و پژوهشگران و ايجاد تحرك جدي علمي دانستند.

به گزارش مهر، رهبر انقلاب اسلامي، بر ايجاد زمينه براي به كارگيري فارغ ‌التحصيلان مقاطع تحصيلات تكميلي در كشور از جمله مراكز علمي و پژوهشي، تعيين ملاك ‌هاي كاربردي در كنار ملاك‌ هاي علمي براي ارتقاي اعضاي هيات هاي علمي دانشگاه‌ها و افزايش نسبت دانشجويان دوره ‌هاي تحصيلات تكميلي به كل دانشجويان، تاكيد و خاطرنشان كردند: محيط علمي و تربيتي دانشگاه‌ ها بايد به گونه ‌اي باشد كه دانشجويان افتخارات و ميراث علمي گذشته‌ خود را بشناسند و اعتماد به نفس ملي در آنان تقويت شود.

حضرت آيت ‌الله خامنه ‌اي، روحيه‌ پرسشگري و درون پاك و همراه با معرفت دانشجويان را از ويژگي ‌هاي دوران جواني و دانشجويي دانستند و افزودند: بايد با استفاده‌ صحيح از اين ويژگي‌ها و پاسخ متناسب به نيازهاي علمي، ديني و تربيتي اين قشر، فضاي مساعدي براي ارتقاي معرفت ديني در دانشگاه‌ها به وجود آيد.

ايشان، افزايش قدرت تحليل و فهم سياسي دانشجويان را از مسائل ضروري برشمردند و با اشاره به لزوم حضور جريان‌هاي مختلف و سالم سياسي دانشجويي در دانشگاه‌ها افزودند: بايد در دانشگاه‌ها زمينه‌اي ايجاد شود تا جريان‌هاي سياسي دانشجويي بدون تبديل شدن به ابزار گروه‌ها و جريان‌هاي سياسي خارج از دانشگاه‌ها، ضمن بالا بردن فهم سياسي خود در كنار تلاش علمي، قدرت شناسايي مغالطه‌ هاي سياسي و تحليل‌هاي فريبنده را بيابند و روحيه پايبندي به منافع ملي را نيز تقويت كنند.

در اين ديدار دكتر زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري ضمن ارايه گزارشي از برنامه‌هاي اين وزارتخانه‌، جنبش نرم ‌افزاري و توليد علم، و گسترش آموزش عالي را از رئوس برنامه‌ ها اعلام كرد و گفت: حمايت جدي از ثبت اختراعات، توجه بيش از پيش به فناوري‌ هاي جديد، تشكيل انجمن‌هاي علمي دانشجويي، راه‌اندازي كرسي‌هاي نظريه ‌پردازي، تجهيز آزمايشگاه‌ها و كارگاه ‌هاي علمي دانشگاه‌ها، ساماندهي پذيرش دانشجو، گسترش كرسي‌هاي زبان فارسي در خارج از كشور، تعامل با پژوهشگاه‌ هاي علوم انساني و رتبه ‌بندي دانشگاه‌ها از جمله برنامه‌هايي است كه برخي از آنها به انجام رسيده و برخي هم در آينده نه چندان دور، محقق خواهد شد.

دكتر لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در سخناني با اشاره به وظايف خدماتي اين وزارتخانه در كنار وظايف علمي و تحقيقاتي، توانمند‌سازي دانش ‌آموختگان و اساتيد را محور مباحث علمي و آموزشي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي علوم پزشكي بيان كرد و افزود: مراكز علمي و دانشگاهي علوم پزشكي، سال گذشته پرشتاب ‌ترين رشد علمي را در مقاله‌هاي علمي دنيا داشتند، ضمن آن‌كه طرح تحقيقاتي ترميم ضايعات نخاعي، نمونه‌ اي از موفقيت‌ها در حوزه فناوريهاي نوين و پيشرفته است.

وي ايجاد رشته‌ هاي جديد به ويژه در حوزه فناوريهاي نوين و گسترش آموزش عالي در مناطق محروم را از جمله برنامه‌هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد. 

کد خبر 366706

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha